طمع به سپرده های بورسی

در نگاهی گذرا به بودجه امسال کشور تغییر خاصی نسبت به سال گذشته دیده نمی شود. هرچند به زعم اغلب کارشناسان، بطور معمول در بودجه سالانه کشور به‌صورت مستقیم به بازار سرمایه اشاره نمی‌شود و همین موضوع باعث شد تا بازار سرمایه واکنش خاصی نشان ندهد.

بودجه امسال کشور در حالی توسط حسن روحانی تقدیم مجلس شد که در نگاهی گذرا تغییر خاصی نسبت به سال گذشته نداشته است. هرچند به زعم اغلب کارشناسان، بطور معمول در بودجه سالانه کشور به‌صورت مستقیم به بازار سرمایه اشاره نمی‌شود و همین موضوع باعث شد تا بازار سرمایه واکنش خاصی نشان ندهد اما نگاهی به تبصره ۵ بند «ر» لایحه بودجه که عنوان می‌کند: «حداقل سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت از کل دارایی‌های صندوق در اوراق بهادار دولتی برابر با ۵۰ درصد تعیین می‌شود، عدم انجام این تکالیف مشمول جریمه‌های مالیات بند(ب) ماده ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور است و سازمان بورس و اوراق بهادار مکلف به همکاری با سازمان امور مالیاتی برای اجرای این حکم است که نشان می‌دهد گویی دولت بیش از هر سال به بازارسرمایه توجه کرده و خواب‌هایی برای آن دیده است.
 تاثیر این تصمیم بر بازار سرمایه و مردمی که در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند، چه خواهد بود؟ اساسا دولت اجازه چنین دخالت و مشخص کردن خط مشی را دارد؟ سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر بر بازار چه واکنشی خواهد داشت وغیره از جمله مسائل قابل تامل به شمار می‌آیند .برای شفاف سازی تاثیر این موضوع نظرات برخی فعالان بازار را جویا شدیم. 

  • ساره صابری-خبرنگار
  • شماره۳۳۴ هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه۴
کد خبر 410707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =